<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3069226728352531845\x26blogName\x3d//Together\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://ilapchuu-awook.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ilapchuu-awook.blogspot.com/\x26vt\x3d-3222101742057002565', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
OBLIVIATE;
Muse
Specs
Way Out
Credits
+ follow Dashboard
mixture effect editted by photoscape tutorial
Monday, 19 December 201108:53


mwhehehhe , saya nak buat tutorials , hahaha , btw tuto neyy , pasai edit gambar gune photoscape jee , first time buat tuto , neyy , kalau tak berapa okay kee , sorry kayy , budk baru belajar letuww , sebenar benarnya saya memang nak buat tuto , tapi tak tahu buat tuto , bila saya tahu printscreen neyy , baru tahu buat tuto pasal photoscape jee , hhaha , okay nak mula , kalau tak ada photoscape kene download tau ? nak download pergi dekat Sini . click untuk download .

Mixture Effect .
bismillahirahhamnnirrahim ,

memula , sila bukak photoscape anda dan click pada "editor"

x click untuk pembesaran x 

then anda kene click pada gambar yang anda nak edit . then anda kene kene click pada auto level dan pilih middle , 

x click untuk pembesaran x 
sila click middle tu . kemudian , anda pergi dekat filter , click . pilih noise reduction , dan pilih middle .

x click untuk pembesaran x 
now , click kat sharpen dan pilih 12 . sorry , tulisa sharpen tak nampak , 

x click untuk pembesaran x 
sekarang pergi dekat filter - click then carik film effects kat atas sekali click it , pilih cross procees dan pilih middle ,
x click untuk pembesaran x 

sekarang pergi dekat bright,colour , click it . sila tkan brighten dan select low .

x click untuk pembesaran x 
now pergi dekat filter , dan select film effect , kemudian pilih velvia dan click middle . 

x click untuk pembesaran x 
okanggg , dah siap tuto sulong saya nie , saya harap membantu awak semua , okayy . nak request apa apa pasal photoscape ? bagi tahu je lah dekat shoutmix pun tak pe .  hahha , okangg bye .